Harmincszor is rálőttek az ámokfutó sofőrre Temesváron, mégis alig tudták megállítani

Találják ki, volt-e jogosítványa.
Hirdetés
Őrült, filmekbe illő fogócskázás és lövöldözés zajlott szerdára virradóra Temesvár utcáin: a rendőröknek harminc figyelmeztető lövést is le kellett adniuk, mégis alig tudtak elcsípni egy ámokfutó autóst, aki keresztül-kasul száguldozott a városon.
 
Az autósra először a közlekedés-rendészek figyeltek fel: épp egy járőr előtt haladt el, a megengedett sebességnél gyorsabban. Leintették, de nem állt meg, sőt gyorsított. A rendőrök persze a nyomába eredtek.
 
Na, ekkor kezdődött az őrület.
 
Az autós többször is keresztülszáguldott a városon, nyomában a rendőrökkel. Közben az üldözésbe több rendőri egység is bekapcsolódott – a menekülő autós el is csapott egy járőrkocsit.
 
Persze ekkor sem állt meg, tovább száguldott, és majdnem elütött két rendőrt.
 
Ez sem kényszerítette megállásra – a rendőrök szerint volt, hogy óránként 150 kilométeres sebességgel cikázott a város utcáin.
 
A rendőrök elkezdtek lövöldözni rá, a harminc lövésből egy a hátsó szélvédőt találta el, egy másik a jobb első kerekét, de a sofőr kilőtt gumival is tovább rongyolt.
 
Végül úgy sikerül megállítani, hogy az egyik járőrkocsi szándékosan nekirohant.
 
A 32 éves sofőrt, aki amúgy egy pizzériában dolgozik, természetesen azonnal őrizetbe vették.
 
És az igazoltatás során az is kiderült, hogy az autós ámokfutást úgy követte el, hogy nincs is jogosítványa. Éppen ezért fogta menekülőre a dolgot, amikor a rendőrök meg akarták állítani.
 
Most őrizetben várja a vizsgálat eredményét. És vélhetően hiába számít arra, hogy egy barátságos hátba veregetéssel elengedik. 

Hirdetés