Arcátlanul lenyúlta a PSD Iohannis könyvcímét

De nem ők kezdték a parasztkodást a doménnevekkel, hanem a PNL.
Hirdetés

Klaus Iohannis államfő alig pár órával ezelőtt tette közzé a Facebookon a hamarosan megjelenő könyvének borítóját, melynek címe tulajdonképpen egy doménnév: EU.ro. A bejegyzésben egy másik doménnév is szerepel, a Tu Eşti EU.RO, mintha ezen az egyelőre még nem létező internetes oldalon lehetne megtalálni vagy megrendelni a könyvet. A Liviu Dragnea vezette Szociáldemokrata Párt (PSD) nem sokat teketóriázott, amint meglátta, hogy a honlapcím nincs lefoglalva, és egyszerűen elhappolta Iohannis elől.

A roTLD-n pillanatok műve lefoglalni egy doménnevet, csak a típusának megfelelő összeget kell befizetni, megadni az adatokat és azt, hogy meddig legyen érvényes a foglalás. A nyilvános adatokból egyetértelműen látszik, hogy a tuestieu.ro weblapcímet a PSD regisztráltatta a hétfői nap folyamán, és 2022-ig őket illeti meg a használat joga.

A parasztkodást a doménnevekkel viszont nem ők kezdték, hanem a nemzeti liberálisok (PNL), akik egy nappal korábban Liviu Dragneáék EP-választásos kapmányoldalát, a romaniameritamaimult.ro-t átirányították a PNL Facebookjára.

Iohannis könyve egyébként április 16-án jelenik meg, addig lehet dedikált példányra jelentkezni a kiadónál.

Hirdetés