Árapállyal jön a kokó, erre Dăncilă pingpongozik egyet a Parti Őrség főnökével (VIDEÓval)

Merthogy új irodát kapott a hatóság, ezek szerint pingpong asztallal együtt.
Hirdetés

Asztalitenisszel vezethetik le ezután a partra mosott kokain összeszedegetésével felhalmozott fáradtságot és stresszt a Parti Őrség dolgozói a Tulcea megyei határrendészeti hivatalban, derült ki a Digi 24 hírtelevízió röptudósításából

A hivatal új székhelyének avatása azért került be az országos hírekbe, mert maga a kormányfő, Viorica Dăncilă tisztelte meg jelenlétével és adogatásával az eseményt: magassarkúban és mosolyogva ütögetett párat a határrendészet főnökével.

A határrendészet tengerparti különítményeire egyébként is kiemelt figyelem irányul, bő két hete ugyanis mázsaszámra mossa partra a kokaint a Fekete-tenger. Emiatt nemcsak kábítószer témájú nyomozás zajlik (melyik dél-amerikai kartelltől származik a szállítmány, miért épp Romániát választották belépőországként, hány emberből áll a romániai hálózat, amelyiknek át kellett volna vennie stb.), hanem belső vizsgálatok is.

Carmen Dan belügyminiszter elrendelte, hogy nézzenek utána, nincs-e biztonsági rés a Fekete-tengert felügyelő, SCOMAR nevű rendszerben, nem állt-e le ezekben a hetekben. A határrendészet főnöke, Adrian Popescu spekulációnak nevezte, hogy a SCOMAR leállt volna, vagy csökkent volna a kapacitása. Épp a múlt héten ellenőrizték a szenzorokat és radarokat a határrendészet főparancsnokságának csapatai, nyilatkozta a Digi24-nek Adrian Popescu.

Hirdetés

Folyamatosan ellenőrzik a tengerpartot, mondta, mert naponta bukkannak fel csomagok az óriási kokainszállítmányból.Múlt héten 485 kilót halásztak ki a tengerből, az elmúlt három napban 152 kilót szedtek össze a partokról. Mindegyiknek ugyanolyan a csomagolása, mint annak az 1040 kilónak, amelyet a Duna-deltában találtak egy feldordított csónak alatt. A hatóságok eddigi összesítése szerint 1650 kiló kokain bukkant fel eddig ebből a szállítmányból.

 

Hirdetés