Televízió, légkondi, fitneszgépek várják a rabokat egy Fehér megyei fogdában

Jobb körülmények között töltheti előzetes letartóztatását egy rab, mint egy átlagos állampolgár az otthoni szabadidejét.
Hirdetés

A Fehér megyei rendőrség összesen 2,8 millió lejt költött egy fogda felújítására, már-már  luxuskörülményeket teremtve az előzetes letartóztatásba vett gyanúsítottaknak. A vizsgálati fogság idejére létrehozott központban

többek között televízió, légkondi és fitneszgép is található,

ha a vádlottak esetleg túlságosan unatkoznának vagy hűvösebbre vágynának a hűvösön töltött idő alatt.

Az elmúlt évben teljesen felújított, otthonos kóterekben kicserélték az elektromos huzalokat, a vízvezeték-csöveket, a világítást, a televíziók jelosztó rendszerét és a hangfalrendszert. Kibővítették a belső tereket, kicserélték a zuhanyzófülkéket, a csapokat, a vécécsészéket, ugyanakkor tükröket és  ventilátorokat helyeztek el bennük. Minden egyes helyiségben külön televízió és klímaberendezés található. A külső ablakokat is kicserélték, hogy kellő mennyiségű természetes fény és friss levegő áramoljon be. 

A 30 férőhelyes fogházban összesen 15 szoba található,

az épületben ugyanakkor egy klubhelyiség, egy intimszoba (ahol a rabok nemi életet élhetnek) és orvosi rendelő is helyt kapott. Két, pihenőövezetekkel is rendelkező udvar is tartozik az intézményhez, ahol a rabok sétálhatnak vagy tornázhatnak az itt elhelyezett fitneszgépek segítségével. Vannak még az épületben telefonfülkék, kihallgatószobák, és olyan helyiségek is, ahol a fogvatartottak találkozhatnak ügyvédekkel, pszichológussal, lelkésszel, jogvédővel, külföldiek esetében tolmáccsal vagy diplomatával.

Ezek után senkinek nem lehet panasza a körülményekre, az is biztos.

Hirdetés