A kínai Alibabán szabadulnának meg Románia erdőállományának jelentős részétől

Rákerestünk, összesen 17 eladó erdőt számoltunk össze a kínai online kereskedelmi portálon.
Hirdetés

Úgy tűnik, Romániában elfogytak a potenciális erdővásárlók, ezért nemzetközi porondon próbálkoznak a tulajdonosok pénzzé tenni erdővel borított területeiket. Bár az Adevărul mindössze két ilyen erdőről ír, egy laza csuklómozdulattal rákerestünk a legnagyobb kínai online kereskedelmi portálon, az Alibaba.com-on a témára, és mi is meglepődtünk a végeredményen: összesen 17 romániai erdőt találtunk.

Az ország minden tájáról szerepelnek erdők a kínálatban, többek között egy, a Békás-tó bal partján található 1200 hektáros erdőt, valamint Kovászna megyében, Miklósvár közelében fekvő 239 hektáros erdővel borított dombos területet is meg lehet vásárolni. 

Sőt, egy cég különböző nagyságú romániai erdőket bocsát áruba, 500 hektártól 5000 hektárig. 

A múlt héten már írtunk a Ploszkucény határában (Vrancea megye) eladó 142 hektáros területről. És ott van még az a 484 hektáros terület is, melyet kiszúrt a sajtó. A hirdetésből kiderül, hogy a tölgyfaerdő Mehedinţi megyében, a Bukarest és Temesvár közöti vasúti vonal mentén húzódik, 24 kilométerre Szörényvártól (Drobeta Turnu Severin). A becslések szerint a terület több mint egymillió dollárt ér.

Szóval, akinek van elég pénze, Románia erdőállományának jelentős részét megvehetné. Kíváncsiak vagyunk, kinek kelti fel az érdeklődését a nagyvilágban.

Hirdetés