Eladó egy templom

Szegény az eklézsia, nem tudta kifizetni az újjáépítést.
Hirdetés

Árverésre terjesztették fel a Konstanca megyei Bugeac frissen épített templomát, a parókia ugyanis nem tudta kifizetni az építőcéget, amely a 360 ezer lejes adósság fejében ráküldte a végrehajtót a plébániára.

Bugeac régi temploma 1863-ban épült, 2009-ben láttak hozzá az új templom felépítéséhez úgy, hogy a régit teljesen lebontották. Az építőcég viszont nem kapta meg a munkálatok ellenértékét, ezért beperelte a bugeac-i parókiát. A bíróság a cégnek adott igazat, a végrehajtó idén április 3-ra írta ki az árverést.

Licitálni viszont valószínűleg nem lehet majd a templomra, a konstancai érsekség ugyanis közbelépett, írja a Mediafax. Egyrészt közvetíteni igyekszik a felek között, másrészt a romániai törvények szerint nem lehet adni-venni a szent helynek számító templomokat, erősítette meg az érsekség szóvivője, aki szerint a végrehajtó elsiette az árverés kiírását.

Az illetékes végrehajtói kamara név nélküli forrásai is megerősítették, hogy tárgyalnak az érsekséggel az adósság rendezése érdekében.

Hirdetés