Ettől biztosan összecsinálja magát Dragnea: egy fabudit toltak a Képviselőház elé

A kormányellenes tüntetők egy fából összetákolt vécével bohóckodtak ma Bukarestben Dragnea lemondását követelve.
Hirdetés

Eredeti, bár ízléstelen és minden bizonnyal teljesen felesleges performansszal állt elő néhány kormányellenes tüntető a román fővárosban. Egy pirosra festett, Liviu Dragnea PSD-elnök, Tudorel Toader igazságügyi miniszter és Viorica Dăncilă miniszterelnök arcképével kidekorált fabudit toltak a Képviselőház elé azzal az üzenettel, hogy segítenek Dragneának elérni a vécére. Az akcióval a március 30-i gigatüntetésre is fel akarták hívni a figyelmet. 

A tüntetőket a csendőrök útban a Képviselőház felé, egy forgalmas útszakaszon kapcsolták le, és arra hivatkozva, hogy zavarják a forgalmat, nem engedélyezték, hogy közvetlenül a Képviselőház bejárata elé jussanak, és az úttest másik oldalára irányították őket.

A fabudi apropóját egy pár héttel ezelőtti szokatlan párbeszéd adta, amely Liviu Dragnea és az őt kérdésekkel letámadó televíziós riporter között zajlott le. Az történt ugyanis, hogy a képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikus éppen a mosdó felé tartott, amikor az újságíró kérdezni kezdte, ezért meginvitálta őt oda, ahová a király is egyedül jár. „Így készülnek az interjúk? Jössz velem a mosdóba?” – mondta Dragnea. Ebből született a mai vécés „körmenet” ötlete. 

Hirdetés