RMDSZ-ló + MPP-sarkantyú = lócitrom

Kért, de nem kapott befutó helyet az RMDSZ EP-listáján az MPP, de a hárompárti koalíciót is el lehet felejteni.
Hirdetés
Talán a kedves Olvasónk is emlékszik még arra, hogy tavaly decemberben az épp frissen megválasztott MPP-elnök, Mezei János megígérte, hogy pártja „sarkantyú lesz a nagyobb politikai szervezetek oldalán”, és „vágtára készteti majd a poroszkálást”, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök pedig a gondolati ív folytatásaként megjegyezte, „a sarkantyúhoz ló is kell, a szövetség pedig szívesen vállalja ezt a szerepet”.
 
Sarkantyúzás ide vagy oda, a hétfői kétpárti egyeztetés után úgy tűnik,
 

a ló megmakacsolta magát, nem akar vágtázni, hanem kénye-kedve szerint poroszkál tovább.

 
A polgári párt vezetői ugyanis azzal a céllal ültek tárgyalóasztalhoz Kolozsváron, hogy kiharcoljanak egy befutó helyet Márton Zsuzsannának, a Szatmár megyei Egri község polgármesterének, de üres kézzel tértek haza.
 
 
Kelemen Hunor és az RMDSZ diktálta a tempót a hétfői egyeztetésen. 
 
Illetve mégsem, a felek ugyanis úgy döntöttek, folytatják a 2016 óta amúgy is érvényben lévő pártközi együttműködést. A két szervezet egyébként megfeledkezett figyelmen kívül hagyta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) részéről érkező javaslatot, hogy az RMDSZ, az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) választási koalícióban vegyen részt az EP-választásokon, a közös jelöltlista harmadik helyére pedig Szilágyi Zsolt kerüljön.
 
Az RMDSZ pénteken rangsorolja a jelöltjeit, szóval ez a meccs nagyjából le is van játszva. 

 

Hirdetés