fotó: Pixabay.com
nyihaha!
fsandor
2018. december 6. csütörtök, 16:00
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.

Talán emlékszünk még arra, amikor – jó 10-15 évvel ezelőtt – Takács Csaba, az RMDSZ akkori ügyvezető elnöke valami olyasmit talált mondani, hogy nem adunk lovat a románok szájába.

Mintha valahogy ennek a legendás mondásnak a farvizére próbál felkapaszkodni (hogy úgy mondjuk) pár jelenlegi erdélyi magyar … hát … csúcspolitikus, mert hogy igen, a pártelnökök csúcspolitikusok, nem?

Mezei János, a Magyar Polgári Párt tíz nappal ezelőtt megválasztott új elnöke friss lendülettel csapott a képzavarok lecsójába, és úgy tűnik, ragadós a példa, mivel Kelemen Hunor RMDSZ-vezér  sem tudta megállni, hogy ne szállítson egy olyan szóvirágot, mint szódás a lovát.

Pártelnökként mondott első beszédében Mezei ezt mondta (az MTI szerint):

„Együttműködve más politikai szervezetekkel önálló politikai tényező leszünk az erdélyi politikában. Nemcsak díszlet, nemcsak dísz, hanem valóban sarkantyú leszünk a nagyobb politikai szervezetek oldalán, és ígérem, hogy vágtára késztetjük a poroszkálást”.

Tehát! Szóval! Izé! Kell-e még mondani valamit? Ugye?

Na de várjunk csak, mert jön a gondolati ív folytatása, amely úgy esik át a ló zöldebb oldalára, hogy a fal adja a másikat. Forrása Kelemen Hunor, aki csütörtökön Gyergyószentmiklóson találkozott Mezei Jánossal.

Kelemen mondása (az RMDSZ hírleveléből idézzük):

„amikor a Magyar Polgári Pártból sarkantyút kovácsol annak elnöke, akkor azt is elismeri, hogy van olyan ló, amellyel haladni lehet. A sarkantyúhoz ló is kell, a Szövetség pedig szívesen vállalja ezt a szerepet”.

No hát, mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha már van ló, van sarkantyú, ki lesz a lovas, mikor lóg ki a lóláb és mikor hangzik el az első lófasz gyí te lovam!

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29163

Beérkezett trackbackek

A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.