Káros csörte: tovább késhet a költségvetés a Iohannis és a PSD közti állóháború miatt

Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
Hirdetés

Több mint valószínű, hogy az országnak egy ideig még nem lesz költségvetése 2019-re, Klaus Iohannis ugyanis valószínűleg visszaküldi a parlamentnek a tervezetet újbóli felülvizsgálatra. Legalábbis erre enged következtetni az államfői hivatal szóvivőjének a szerdai nyilatkozata: Mădălina Dobrovolschi egyenesen amatőr fércmunkának nevezte a büdzsé tervezetét, amely komoly veszélybe sodorhatja a román gazdaságot, mivel alapos szakmai egyeztetések nélkül csusszant át a parlamenten.

A szóvivő megjegyezte, a tervezet – amely az államfői hivatal szerint tovább hizlalhatja a Szociáldemokrata Párt (PSD) kamarilláját – elve három hónapos késéssel került az államelnök asztalára, kihirdetésre. Iohannisék álláspontja szerint a tervezet hemzseg a túlzottan optimista számoktól, és egyértelműen bizonyítja a kormánypárt felelőtlenségét.

A PSD a hivatalos Facebook-oldalán reagált a szóvivő bírálataira: szokás szerint megjegyzik, hogy Iohannis akadályozni próbálja az ország fejlődését anélkül, hogy lett volna egyetlen konstruktív ötlete az elmúlt időszakban. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. 

Hirdetés