Medvebűnözés
béel
2019. február 18. hétfő, 13:01
A környezetvédelmi ügynökség kilövési engedélyt kért ellene.

Sokba kerülhet a torkoskodás annak a medvének, amely a múlt héten, illetve a hétvégén több alkalommal is beszabadult egy udvarra Marosvásárhelyen, és több méhkaptárt is tönkretett: a Környezetvédelmi Ügynökség kilövési engedélyt kért ellene.

Dănuţ Ştefănescu, az ügynökség Maros megyei kirendeltségének vezetője hétfőn elmondta, miután a medve szombatra virradóra már sokadik alkalommal tört be a Negoiului utcai portára, ahol megrongálta a kaptárakat és felfalta a mézet, engedélyt kértek a bukaresti hatóságoktól a kilövésére, elkerülendő a további károkozást, illetve azt, hogy veszélyeztesse a polgárok testi épségét.

A medve által a méhésznek okozott kár a gazda becslése szerint mintegy tízezer lej. Az állat a gyanú szerint egy nőstény, amely a Somostető irányából érkezik, és arra is távozik.

A környezetvédelmi ügynökség vezetője szerint az, hogy a medve immár visszatérő „vendég”, azt jelzi, hogy hozzászokott a városhoz, ami potenciális veszélyforrássá teszi. 

Azt is elmondta, hogy az ügynökség becslései szerint a megyében mintegy ezer medve él, az állatvédő szervezetek viszont ennél kevesebbre teszik a számukat. A vadászok ugyanakkor többre. 

Annyi azonban  Ştefănescu szerint bizonyos, hogy több medve él a megyében, mint ahánynak az eltartására az élőhely nagysága alkalmas.

Az érintett utca lakói egyébként félelemben élnek a medve miatt, van, aki máshova költöztette a gyerekét. 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.