A magyarokat gyalázó ultrák miatt büntették meg a Dinamót

A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.
Hirdetés

A Román Labdarúgó-szövetség 5 ezer lejre bírságolta a Bukaresti Dinamo fociklubot, mert a szurkolók xenofób üzenetekkel és rigmusokkal hergelték a Sepsi OSK csapatát és szurkolóit. A Dinamótól megszokott hangemű skandálások mellett az ultrák írásban is üzentek: csak Románia és csak a Dinamo létezik, illetve semmiféle autónómia nem lehetséges a románnak nevezett területeken.

Az élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzést 1-0-ra nyerte meg a bukaresti vendégcsapat, a „meccs” azonban később is folytatódott a sajtóban, a klubelnökök nyilatkozatháborúja révén.

Bokor János, a Sepsi sportigazgatója arra panaszkodott, hogy a bukarestiek magyargyűlöletével szemben túl nagy a szövetség toleranciája, és keményebb büntetéssel megfékezhető lenne ez a fajta szurkolói magatartás. A játékvezetőket és szövetségi megfigyelőket azért bírálták, mert a szabályok ellenére egyetlen ilyen esetben sem állították meg a mérkőzést. Alexandru David, a Dinamo elnöke Bokor kijelentéseire azzal reagált, hogy ha nem tetszik Románia, akkor a Sepsi költözzön inkább Magyarországra. 

 

Hirdetés