Fotó: Sorin Spătar
Bye-bye, turiszt!
papmeli
2019. február 10. vasárnap, 15:34
Kicsit furán néz ki most a népszerű üdülőhely.

Betontömbök, házfalak, tartóoszlopok és egyéb furcsaságok fogadják a turistákat Kolibicán, amióta lecsapolták a tavat. A beszterceiek és környékbeliek körében népszerű mesterséges tó – melyet tavaly hivatalosan is turisztikai üdülőhellyé nyilvánítottak –

holdbéli tájhoz hasonlít, miután leengedték belőle a vizet.

A Kolibica-tó medertisztítási munkálatai a tervek szerint tavasszal kezdődnek el. Erről bővebben ITT írtunk. A Besztercétől 40 kilométerre, a Kelemen-havasokban található mesterséges víztároló egy völgyzáró gát megépítésével jött létre a Beszterce-folyón.

Ez 1977 és 1991 között épült áramfejlesztési célokból, de a környező települések, ipari létesítmények is innen kapják a vizet. Felszíne 270 hektár, hossza 13 kilométer, festői szépségét, vadregényességét az adja, hogy

a hegyekben, 900 méter magasan található.

Most azonban így néz ki:

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29884
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.