Fotó: Sorin Spătar
Bye-bye, turiszt!
papmeli
2019. február 10. vasárnap, 15:34
Kicsit furán néz ki most a népszerű üdülőhely.

Betontömbök, házfalak, tartóoszlopok és egyéb furcsaságok fogadják a turistákat Kolibicán, amióta lecsapolták a tavat. A beszterceiek és környékbeliek körében népszerű mesterséges tó – melyet tavaly hivatalosan is turisztikai üdülőhellyé nyilvánítottak –

holdbéli tájhoz hasonlít, miután leengedték belőle a vizet.

A Kolibica-tó medertisztítási munkálatai a tervek szerint tavasszal kezdődnek el. Erről bővebben ITT írtunk. A Besztercétől 40 kilométerre, a Kelemen-havasokban található mesterséges víztároló egy völgyzáró gát megépítésével jött létre a Beszterce-folyón.

Ez 1977 és 1991 között épült áramfejlesztési célokból, de a környező települések, ipari létesítmények is innen kapják a vizet. Felszíne 270 hektár, hossza 13 kilométer, festői szépségét, vadregényességét az adja, hogy

a hegyekben, 900 méter magasan található.

Most azonban így néz ki:

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29884
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.