56 újabb kilométert készítenek elő az észak-erdélyi autópályából

Ami még nagyobb csoda: a négy új szakaszból három egymással is összefügg és a már elkészült és egybefüggő 62 kilométerrel is.
Hirdetés
Kolozs és Szilágy megyében fog felpörögni az autópályaépítés: az észak-erdélyi sztráda ide tervezett, három alszakaszának odaítéléséről szóló dokumentációt küldte át az országos közútkezelő vállalat (CNAIR) a Közbeszerzések Országos Ügynökségének érvényesítésre.
 
A következő szakaszok megtervezéséről és kivitelezéséről van szó: 
  • a Magyarnádas – Nádasszentmihály közötti 16,80 km, 
  • a Nádasszentmihály – Magyarzsombor közötti 13,26 km és
  • a Magyarzsombor – Vaskapu (Poarta Sălajului) közötti 12,24 km.
Erre a három szakaszra 96 hónapos szerződést akar kötni a közútkezelő: 12 hónapot szán a tervezésre, 24 hónapot a kivitelezésre, és 60 hónapnyi garanciát vár el.
 
Ugyanúgy előkészíti meghirdetésre a Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közötti 13,5 km-es alszakaszt is, ez egyelőre nem kapcsolódik a Bors–Brassó sztráda már elkészült szakaszaihoz. Ezt szűkebb időkeretbe szorítaná a közútkezelő: a 84 hónapból 6 hónapot enged tervezésre, 18 hónapot a kivitelezésre, és a megépítés után 60 hónapos garanciát vár el.
 
A dokumentációk jóváhagyása után a közútkezelő meghirdeti a versenytárgyalást az ezeket összesítő elektronikus rendszerben.

Hirdetés