A nyolcosztályos álorvos után újabb „európai hírnevű” dokik váltak gyanússá

Ezek után jobb, ha leellenőrzi, hogy orvosa valóban orvos-e. Mutatjuk is, hogy hol lehet ezt megtenni.
Hirdetés

A nyolcosztályos olasz „plasztikai sebész”, Matteo Politi esete gyanússá tette a külföldről érkezett, Romániában praktizáló orvosokat, és ahogy az alábbi példa is igazolja, nem teljesen alaptalanul. A Román Televízió (TVR) ugyanis újabb orvosokat talált, akik nem szerepelnek a Romániában regisztrált orvosok között, így nem praktizálhatnának. Ehhez képest egy magánklinika – ugyanaz, amelyik Matteo Politit is foglalkoztatta – velük reklámoz bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat.

Az olasz Piero Fullone és az Izraelből származó Iris Moscovici európai hírnevű fogászati és arcplasztikai szakorvosokként tűnnek fel az Euromedical magánkórház honlapján, de korábban több más klinika online elérhető ajánlatában is megjelentek. A Román Orvosi Kamara ellenőrizte: egyikőjük neve sem szerepel az utóbbi négy évben ideiglenes engedélyt szerzett orvosok listáján, így nem űzhetik foglalkozásukat – már ha tényleg orvosok – Románia területén, ellenkező esetben börtönbe kerülhetnek. A kamara azt is közölte, összesen 143 orvos regisztrált az elmúlt négy évben.

Az Euromedical klinika a közszolgálati televízió megkeresésére csak annyit reagált, hogy mindkét fogászati szakember rendelkezik a saját hazájában érvényes papírokkal, tárgyaltak velük arról, hogy a klinika szerződteti őket, de erre nem került sor, soha nem dolgoztak az Euromedical klinikán.

Már csak egy kérdés marad érdemi válasz nélkül: amennyiben soha nem működtek együtt velük, akkor a klinika miért él vissza az állítólagos hírnevükkel és téveszti meg a gyanútlan betegeket? Az intézmény természetesen hárít, szerintük a webfelelős tévedésből tette fel őket a honlapra, és azt állítják Matteo Politi sem dolgozott soha náluk.

Az orvosi kollégium honlapján egyébként bárki rákereshet orvosára, ha kétségei támadtak afelől, hogy valóban orvos.  

Hirdetés