Ilyen egyszerű Trumppal és Putyinnal szelfizni! (FOTÓK)

Főleg, ha Kolozsváron csúcstalálkoznak. És nem csak ők! Mondjunk még nagy neveket?
Hirdetés

Mick Jagger? Robert de Niro? Sztálin atyus? Mihály király? Messi? Fidel Castro? A Kárpátok Géniusza? Na? Mondjuk még? Á, inkább mutatjuk. Annyit azért még tisztáznunk kell, az objektivitás végett, hogy nem kamu! Ezek a VIP-ek valóban mind eljöttek Kolozsvárra. Bizony, még a megboldogultak is! Viszont az is igaz, hogy nem a saját lábukon (vagy koporsójukban) érkeztek. Hanem egy vándorkiállítás tárgyaiként. És tetőtől talpig viaszból vannak. A Madame Tussaud panoptikumára emlékeztető kis gyűjtemény a Polus (ma Vivo!) bevásárlóközpontban tekinthető meg, március 10-ig.
Nos, megragadtuk az alkalmat, és az első nap odamentünk. És tényleg. Mind ott voltak. És, bármennyire izé, szelfiztünk is egyikükkel-másikukkal. Már mutatjuk is:

Az egész mindössze ekkora. Mint egy varázsdoboz. És kellőképpen giccses is. Szóval, ember legyen a talpán aki csak úgy el tud menni mellette. És a belépő sem drága. 20 kemény lej. Diákoknak, iskolásoknak feleannyi, ha van náluk igazolvány.

 

Amint belépünk, igazi bombázó fogad. Nem, nem a Macskanő, sem Wonder Woman, semm valamelyik X-Man… izé… Perszóna. Beyoncé ő, a popdíva. Bár, a sárga kabátos hölgyet nem ő kápráztatja épp, hanem a mellette ácsorgó fiatalember, Enrique Iglesias. Ariana Grandéra épp nem kíváncsi a kutya sem. Hála Istennek, Justin Bieber takarásba került.

 

Hogy Joszif Visszarionovics Dzsugasvili elvtársat mi kápráztatja éppen, csak a Jóisten a megmondhatója. De talán nem is lenne jó tudni. Tény viszont, hogy ritkán kerülhetünk ilyen közel népirtó komcsi diktátorokhoz.

 

Ha már a komcsiknál tartunk, tessék, kedveskedünk még kicsit a kocsmák félhomályában gyülekező szalonmarxistáknak. Íme, két fess fiú a Karib-tenger vidékéről: Che és Fidel. Igazán elbűvölőek, férfiasak, meg minden. És a fegyver is igazi.

 

A fiatal generáció képviselői szerencsére tojnak rájuk. Őket inkább a focipálya diktátorai érdeklik. Kapnak is mindjárt hármat, egymás mellett: Ronaldót, Messit és persze, a Kárpátok Maradonáját, Gică Hagit.

 

Naná, hogy itt a Kárpátok másik ikonikus alakja is: a Géniusz, Nicolae Ceaușescu elvtárs. Bájosan int, valószínűleg megköszöni, hogy halála után harminc évvel is ő a legkedveltebb mioritikus népvezér. Szeretik is a lányok. Tessék nézni, hogy illeg előtte a hölgy. Ion Țiriac teniszcsillag és román nábob rezignáltan, Smiley csodálkozva, Adele kicsit ijedten nézi. Innát, a legmediatizáltabb román énekesnőt viszont nem hatja meg a jelenet.

 

Hirdetés

Mihály király viszont rosszallóan nézi a jelenetet. Hát érdemes volt ezért annyit szenvedni?

 

Mi sem  tudtunk mit kezdeni a helyzettel. Hátat fordítottunk hát neki. És máris szembekerültünk a tárlat két legszexibb pasijával. Nem hinnénk, hogy be kell mutatni őket. Az tény, hogy ha tehettük volna, őket csórtuk volna el, hogy minden reggel ránk nézzenek, például torna helyett. De tényleg, nagyon élethűre sikeredtek.

 

Na, és akkor itt vannak az elcseszettek. Sir Anthony Hopkins valakire nagyon emlékeztet, sőt, ha jobban belegondolunk, bárkire emlékeztet, csak nem Sir Anthony Hopkinsra. Szegény Jim Carrey fejét pedig mintha beszívta volna egy pokolba vezető könyv. Jó, az egy másik filmben történt, és nem vele.

 

Fordultunk, nem is egyet, nem is kettőt, de mire visszakanyarodtunk a vén Csauhoz, megint fotózzák a rajongók. És tessék nézni, Inna hiába illegeti magát az úrnak, ő csak a Vezérelvtársra mosolyog. Meg kell bolondulni!

 

Elkeseredetten ahhoz fordultunk, akihez immár lassan hatvan éve mindig bizalommal lehet, nehéz helyzetekben. Vágtunk egy, nos, elég ciki pofás szelfit a világ legnagyobb (szájú) rakenrollerével. És szinte három másodpercig igazán fontosnak éreztük magunkat. It’s Only Rock’N’Roll (But I Like It.

 

Fotók: Szántai János

Hirdetés