Komplett barkácskészlet volt a férfinél, aki tegnap leszúrt egy tanárnőt

Kiderült, hogy jutott be az iskolába.
Hirdetés

30 napos előzetes letartóztatásba helyezték szerdán azt a 22 éves fiatalembert, aki kedden megkéselt egy tanárnőt – közölte a Prahova megyei rendőr-főkapitányság. A fiatalember hasba szúrta a Spiru Haret líceum egyik tanárnőjét az iskola folyosóján, ezért emberölési kísérlet miatt indult eljárás ellene. A 43 éves matematikatanárnőt hastájéki szúrt sebbel szállították kórházba, később megműtötték. 

A tettes kedden egy nagyobb diákcsoport közé vegyülve jutott be az iskolába, hogy a kapus ne vegye észre. A tanárnőt a tanári szoba előtt szúrta hasba, majd távozott, de az iskolától 25-30 méterre elfogták a járőröző csendőrök. 

Ártalmatlanítása során nemcsak a 10 centiméteres pengéjű konyhakést találták meg nála, hanem a csomagjában egy kisbaltát, patentfogót, bárdot, ollót és szegeket is, valamint egy fél literes palackot, amelyben pálinka volt. A DePrahova.ro tegnapi tudósítása szerint az illető fogyasztott is belőle: már eleve ittasan ment be volt iskolájába. Az eszközeit látva jobb bele sem gondolni, mit tervezhetett.

Hirdetés