A kép forrása Antal Árpád Facebook-oldala.
Akadálypálya
papmeli
2019. január 21. hétfő, 11:30
Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a titkosszolgálatok irányítják az országot.

A demokratikus felépítés alapintézményei – a parlament és a kormány – súlytalanná váltak, a titkosszolgálatok irányítják a háttérből az országot  – jelentette ki Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a Székelyhonnak. Az RMDSZ székelyföldi politikusa szerint ezzel magyarázható, hogy Romániában nem lehet a Dan Tanasă-féle megélhetési provokátorokat, feljelentőket leállítani.

„Mi, magyarok mindig zavaró tényező vagyunk, ez csak akkor változna meg, ha asszimilálódnánk, feladnánk az identitásunkat” – mondta az elöljáró annak kapcsán, hogy Dan Tanasă, illetve a Kovászna, Hargita, Maros Megyei Románok Civil Fóruma évek óta számos feljelentést tesz, pert indít a székelyföldi önkormányzatok ellen, így akadályozva a magyar nyelv és szimbólumok használatát.

A székelyföldi RMDSZ-es politikus rámutatott, a napokban az alkotmánybíróság is kimondta, a titkosszolgálatok állítottak össze bűnvádi iratcsomókat azok ellen, akiket kényelmetlennek tartottak a rendszer szempontjából. „Egyértelmű, a rendszer abban érdekelt, hogy mindig legyenek provokátorok, akik azon dolgoznak, hogy a diszkomfortérzetünket növeljék” – fogalmazott.

További részletek a Székelyhonon.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29627
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.