„na szevasztok!”
fsandor
2019. január 18. péntek, 11:24
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.

Nem lehet már felelősségre vonni az 1989-es forradalom ügyének egyik vádlottját, Emil Cico Dumitrescut. Az egykori százados, akinek Ion Iliescuval együtt kellett volna bíróság elé állnia a 29 évvel ezelőtt történtek miatt, csütörtök este, 84. születésnapján meghalt -- tájékoztatott a bukaresti média.

Dumitrescut azzal vádolták, hogy 1989 decemberében megszervezte a Román Televízió székházánál végrehajtott katonai diverziót. Ő volt az, aki 1989. december 2-én a tévéstúdióból a tévészékházhoz rendelte a Bukarest környéki kaszárnyák egységeit. Tagja volt a Nemzeti Megmentési front Tanácsának (CFSN), amely Iliescu elnökletével próbálta diverziókkal és félretájékoztatási kampányokkal megszilárdítani a hatalmát a Ceauşescu-rendszer bukása utáni napokban.

Emil Cico Dumitrescu szolgálatait az Iliescu-rezsim aztán altengernagyi ranggal, belügyi államtitkári kinevezéssel jutalmazta, de nemzetbiztonsági tancsadó is volt az államelnöki hivatalban.

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescut, a CFSN kormányfőhelyettese, Iosif Rus, a légierő volt parancsnoka és Dumirescu ellen alig egy hónapja emeltek vádat a legfőbb ügyészség katonai ügyészei.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29594
Méghozzá természetesen! És ez nem vicc! És, mint a végén kiderül, nem is vicces.
Idén sem tudott nyerni a házigazda a férfi kosárlabda Román Kupában.
Mioritikus hazánk derék vezetői afféle téttelen edzésnek tekintik az európai parlamenti választásokat, a közelgő hazai választási háború előtt.
Kifejezetten a piros-fehér-zöld ellen született a bírósági ítélet.
Furcsára sikeredett a pakisztáni vendégmunkások Romániába invitálása. Másegyebet állít a pakisztáni kormány, illetve sajtó, mint a román külügyminisztérium.
Gulyás Gergely sem érti, miért nem lép a légitársaság.
A Kolozsvári Magyar Napokról van szó, hát persze. A kistesó, a Várkert Fesztivál pedig négy évet tölt. Igaz, nem ott, ahol eddig.
Nem tűröm tovább! Utolsó figyelmeztetés! Határozott lépéseket fogok tenni! Ilyen szavak hagyják el az ország vezéreinek ajkait, és máris csoda történik. Vagyis semmi.
Még egy hónapot kell várnia a jogerős döntésre.
Nem tekinthetünk el egy olyan befolyástól, mely egy nyelv reprezentatív szókészletében tükröződik és jó lenne, ha előbb gondolkodnánk és csak azután beszélnénk.
Emilia Şercan természetesen feljelentést tett a rendőrségen.
Beperelték az oktatási minisztériumot a vásárhelyi felekezeti iskola megalakítása miatt.
Oké, de kedves asszonyom, és kedves adakozók, európai szimbólum-siratók, mi a helyzet a hazai omladozó műemlékekkel?