Újabb tragédiát előzhettek meg a szemfüles járókelők Váradon

Másik főtéri műemléknél figyeltek fel furcsa „fényjátékra”. Amilyent a leégett görög katolikus palotánál is láttak.
Hirdetés

Miközben egyre többen dicsérik úton-útfélen a nagyváradi önkormányzatot az épített örökség külső megmentését eredményező homlokzatfelújítási programjáért – belül még rohad minden –, úgy tűnik, valamire nem figyelnek kellőképpen a városházán. Éspedig a restaurált műemlékek díszkivilágítására.

Pedig ez már csak amiatt is prioritás lehetne, mivel a gyanú szerint az ennél keletkezett rövidzárlat okozhatta a nyáron történt tragédiát, amikor seperc alatt leégett a váradi főtér egyik legértékesebb épülete, a görög katolikus püspöki palota.

Bár a vizsgálatok eredményeit még nem közölték, szakértői vélemények ennél keletkezhetett az első szikra, és az elméletet az is alátámasztja, hogy egy járókelő furcsa „fényjátékot” észlelet az épületnél. Ezt jelezte is az illetékeseknek, mégsem sikerült megelőzni a tragédiát.

Nos, szerdán már jóval nagyobb volt az ijedtség, amikor este a Szent László tér másik jelképes műemlék épülete, az ortodox Holdas templom kupolájánál figyeltek fel hasonló szikrázásra. (Az erről készült videó ITT nézhető meg. Többen is értesítették a helyi rendőrséget, nehogy megismétlődjön a tragédia.

És kiderült, hogy a félelem nem volt alaptalan: valóban rövidzárlat keletkezett a toronyban, de még időben sikerült elejét venni a bajnak.

Hirdetés