A pápa, az Opus Dei és Isten maffiája

Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Hirdetés

Ferenc pápa bejelentette, hogy a 2019. május 31-e és június 2-a közötti időszakban Romániába látogat. II. János Pál pápával ellentétben Őszentsége Erdélyt is felkeresi. A Román Ortodox Egyház (BOR) Szent Zsinata 1999-ben – az agresszív hittérítési hévre hivatkozva –

elutasította a Vatikán vezetőjének szándékát, hogy Erdélybe is ellátogasson.

Péter utóda ezúttal Bukarestbe, Jászvásárra (Iaşi), Balázsfalvára és a csíksomlyói Mária-kegyhelyre is ellátogat. Ő az első pápa, aki felkeresi a görög-katolicizmus „fővárosát”, Balázsfalvát. A pápák látogatásai mindig is számos titkos elemet is tartalmaztak és tartalmaznak, olyan talányokat, melyeket távol tartanak a profán tekintetektől. Az Opus Dei (vagy Isten Műve) egy katolikus rend, melynek alkotmánya azt tanácsolja tagjainak, hogy „óvatosságból tartsák titokban a többi tag nevét; senkinek sem szabad elárulniuk, hogy az Opus Deihez tartoznak”.

Az Opus Dei igazi keresztény hadsereg, mely nem egyenruhát, hanem öltönyt és nyakkendőt visel. Katonái miniszterek, bankárok, egyetemi tanárok, újságírók, ügyvédek. És Isten Művének beteljesedéséért dolgoznak mindnyájan. Miközben

sok keresztény kereszteseknek tartja az Opus Dei tagjait,

hagyományos ellenségei Szent Maffiának, Fehér Szabadkőműveseknek vagy Isten Polipjának nevezik.

1989. január 4-e. Teoctist pátriárka útban India felé egy napra megállt Rómában. A pátriárkát a repülőtérről nem a román nagykövetségre vitték, hanem a Vatikánban szállásolták el, majd II. János Pál pápa azonnal fogadta, államfőknek kijáró tiszteletadással. Négy órán keresztül négyszemközt beszélgettek, a biztonságiak kétségbeesésére. Végül újabb meglepetés: a Vatikán napilapja másnap fényképeket közölt a találkozóról, holott küldöttségünk egyetlen fotóriportert sem látott a környéken! A találkozót sikeresnek minősítették, az Opus Dei koordinálta azt.

1998 januárjában két küldött érkezett Rómából, és meglátogattak egy kulcsfontosságú szereplőt, a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNŢCD) főtitkárát, Radu Vasilét, aki 1994-től – diszkréten – áttért a római katolikus hitre és már Rómában is járt. Radu Vasile áprilisban miniszterelnök lett és a pápát azonnal meg is hívják hivatalosan Romániába.

1999. május 7. A pápa Romániába látogatott.

Románia volt az első ortodox ország, ahova egy pápa betette a lábát.

Hirdetés

Totális győzelem, a pátriárka jelentős összeget (nagyjából 200.000 dollárt) kapott adományként a pápától a Nemzet Katedrálisára. Az egészet az Opus Dei készítette elő rendkívül alaposan, a háttérből, újabb győzelmet aratva. Forrásaink azt állítják, hogy az összeg állítólag szintén az Opus Deitől származott.

2002. október 7. Teoctist pátriárka Rómában részt vett az Opus Dei alapítója, Josemaría szentté avatásán (a szentté avatásra 2002. október 6-án került sor, Teoctist hivatalosan október 7-14. között tartózkodott Rómában – a szerk.). A látogatást szintén az Opus Dei hatékony tagjai szervezték. Egy kulcsfontosságú szereplő, Radu Vasile az egyetlen román, akit II. János Pál pápa négyszer fogadott magánaudiencián, utolsó alkalommal úgy, hogy már nem is volt kormányfő! Ferenc pápa 2019. május 31-e és június 2-a között Romániába látogat. Isten útjai kifürkészhetetlenek!


Az alcímeket a szerkesztőség adta.

Hirdetés