Rájár a rúd a buszokra a havazásban

A fák pedig a villamos vezetékekre.
Hirdetés

Két autóbusz is megjárta az éjszakai havazásban: egyikük csak elakadt Gyilkostó településen a hóban, a másikuknak nekihajtott egy személyautó Feketehalom és Vidombák között. A személyautó sofőrje a helyszínen meghalt, a busz utasai közül egy személy szorult orvosi ellátásra, közölte a Brassó megyei katasztrófaelhárítás szóvivője.

Téli körülmények között zajlik a közlekedés péntek reggel Hargita megye országútjain, miután egész éjjel havazott. Az éjszaka folyamán két szakaszon is lezárták a forgalmat az úttest megtisztításáig: a 15-ös országúton, Maroshévíz és Borszék között, a Kránga-tető térségében, illetve a 12C jelzésű országúton, Gyilkostó településen. Itt elakadt a hóban egy negyven személyt szállító busz. Miután hótalanították az úttestet, a jármű folytatta útját. 

Csütörtök este Gyergyóholló térségében is akadozott a forgalom a 15-ös országúton, miután az elektromos vezetékekre dőlt egy fa, és az áramszolgáltató vállalat illetékeseinek közbelépésére volt szükség. Siklódon egy középfeszültségű hálózat és három transzformátorállomás meghibásodása miatt áram nélkül maradt 326 háztartás.

Összesen 11 megyében okozott károkat a rossz idő 

az elmúlt 24 órában. Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint Hargita, Krassó-Szörény, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui és Vrancea megyében adódtak problémák a havazás és hóvihar miatt. A katonai tűzoltóknak 27 járművet kellett kimenteniük a hó fogságából, két helyen pedig az úttestre dőlt fákat kellett eltakarítaniuk. 

Hirdetés

Buzău, Iaşi és Vrancea megyében jelenleg is dolgoznak a hóban elakadt autók mentésén. Két Vrancea megyei országútszakaszt (DN23B és DN2N) lezártak a forgalom elől. 

Országos szinten 5200 katonai tűzoltó áll készenlétben, hogy szükség esetén közbelépjen – mutat még rá a közlemény.

Hirdetés