Szolgáltat az RMDSZ, tessék kihasználni!

11,6 millió lejt ad kultúrára a kolozsvári városháza, a helyi RMDSZ pályázati gyorstalpalót tart.
Hirdetés

Pályázati gyorstalpalót szervez a kolozsvári RMDSZ annak apropóján, hogy a városháza meghirdette az évi pályázási időszakot kulturális rendezvények támogatására. A pályázati felkészítőt január 15-én 18 órától tartja a K+ Közösségi Térben (Unió utca/Memorandumului 3.) Ovidiu Moldovan, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala kulturális, ifjúsági és sportprojektekért felelős szolgálatának vezetője.

A képzés a pályázatok írásáról, benyújtásáról és elszámolásáról szól. A kolozsvári önkormányzat idén is olyan rendezvények költségvetéséhez is hozzájárulna, amelyek célja anyanyelvünk, kultúránk megőrzése, művelése, az ifjúság nevelése és az oktatási színvonal emelése, részletezte közleményében Oláh Emese alpolgármester.

Tavaly csinos összeggel, 450 ezer lejjel támogatta az önkormányzat Kolozsvár legrangosabb rendezvényét, a Kolozsvári Magyar Napokat, és ugyanennyivel az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivált, szintén nagyobb összeggel járultunk hozzá a Filmtettfeszt, a Visszhang kórus, a különböző néptáncegyüttesek, ifjúsági szervezetek, a PONT Csoport, valamint oktatási és a műemlékvédő egyesületek projektjeit, említette Oláh Emese, hogy miért érdemes pályázni.  alpolgármester, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke. 

2018-ban összesen 11,6 millió lej támogatást nyújtott a kolozsvári önkormányzat összesen 191 kulturális témájú vagy ifjúsági kezdeményezésre. Az idei pályázati kiírás itt tanulmányozható, a pályázatok benyújtásának határideje február 5. 

Hirdetés