Hiába fogta a viharra saját nemtörődömségét a lakótársulás

A bíróság másként gondolta a dolgot.
Hirdetés

Emlékszik még az elmúlt évek legnagyobb romániai viharára? Ha nem, felidézzük. A 2018. szeptember 17-i ítéletidőnek csak Temes megyében 5 halálos áldozata volt, országszerte nyolc emberéletet követelt és 137-en megsebesültek.

Hatalmas anyagi kárt is okozott: az erős szél állomásépületek, kórházak, iskolák tetőzetét cibálta meg, templomok toronysisakjait döntötte földre. És számos magánházat, tömbházat, gépkocsit is megrongált, utóbbiakat többnyire a kidöntött fák, tetődarabok tették taccsra.

Így járt egy temesvári férfi is, akinek gépkocsija jelentősen megrongálódott, miután a tömbház pléh tetőzetének egy darabja rázuhant. A férfi hiába követelt kártérítést a lakótársulástól, az hallani sem akart erről, arra hivatkozva, hogy a vihar előre nem látható természeti csapásnak, azaz kényszerhelyzetnek tekinthető.

A bíróság azonban – mert a porul járt autótulajdonos perre vitte az ügyet – másként látja. Úgy a temesvári bíróság, mint a Temes megyei törvényszék kijelentette: a nyári vihar nem tekinthető előre nem látható természeti csapásnak, hiszen nyáron meteorológiai okok miatt elő szoktak fordulni viharok.

Hirdetés