Képünk illusztráció.
Kényszerszünet
Jean St'Ay
2017. szeptember 18. hétfő, 10:52
Méghozzá konkrétan. Nincs tanítás egyes vihar sújtotta településeken.

A vasárnapi nagy vihar által okozta rongálások következtében az érintett megyékben – Temes, Bihar és Máramaros – található egyes közoktatási intézményekben szünetel az oktatás a hétfői napon. Összesen 15 iskoláról és négy óvodáról van szó. Az okok: elszakadt áramvezetékek, megrongálódott tetőszerkezetek, amelyek miatt veszélyes lehet az érintett épületekben tartózkodni.

A temesvári Képzőművészeti Líceumban és a Műszaki Kollégiumban egész nap szünetel a tanítás, a buziásfürdői elméleti líceumban, a bánlaki, csenei és saroltavári gimnáziumokban szintén.

A zsombolyai gimnáziumban részleges az iskolai kényszerszünet: az elemi osztályosok nem látogathatják az órákat. Jánosfölde helységben mind az iskolai, mind az óvodai tevékenységek szünetelnek, áramkimaradás miatt. Az őszényi iskola tető nélkül maradt, a diákok itt se mennek iskolába.

Bihar megyében összesen 18 oktatási egységet rongált meg a vihar. Az a hét helység, ahol súlyosabb a kár, ezért hétfőn szünetel az oktatás.: Vaskohsziklás, Bontesd, Rény, Vaskoh, Vasaskőfalva, Dragánfalva és Biharlonka.

A Nagybányai 18. Általános Iskola diákjai sem mennek iskolába a hétfői napon, ugyanis a vasárnapi szélvihar elvitte az épület tetőzetét.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.