Csúszósak lettek a sínek? Két vonat is kisiklott ma

Egy személy- és egy tehervonat is kisiklott vasárnap reggel. Egy személy sérült meg.
Hirdetés
Hunyad megyében egy személyszállító vonat, Krassó-Szörényben egy gabonaszállító tehervonat siklott ki vasárnap reggel – tudatja a Mediafax hírügynökség. A szállításügyi miniszter azonnali kivizsgálást rendelt el.
 
Azért is sürgős lenne kivizsgálni, mert a különböző hatósági beszámolók a kisiklott vagonok számában sem egyeznek meg: a Román Vasúttársaság szerint a hatvagonos, Bukarestről Aradra tartó gyorsvonat három vagonja ugrott le a sínekről Bajesd állomásának közelében. A három, sínekről lepattant vagonban a CFR szerint 60 utas tartózkodott, az egész szerelvényben mintegy 140.
 
A Petrozsény és Hátszegváralja között található baleseti helyszínre kiszállt katasztrófaelhárítást viszont arról számolt be, hogy két vagon siklott ki. A szerelvény mintegy 120 utasa közül 20 tartózkodott ebben a két vagonban, ezért egyből harmadfokú riasztást rendeltek el a mentőszolgálatnál. 
 
A kiszállt mentősök egyetlen sérültet találtak, egy férfi felsővégtagi törést szenvedett, őt kórházba szállították. A CFR személyszállító vállalat már tudni véli, hogy ő azért sérült meg, mert a vagon ajtajában állt a baleset bekövetkeztekor. 
 
 
Az utolsó kisiklott vagon kidöntött egy beton villanyoszlopot. A vasúti közlekedés áll a 202-es vonalon Bajesd és Hátszegváralja között, a CFR dízelmozdonyt küldött a sínen maradt vagonok és az utasok továbbszállítására.
 
Egy kilencvagonos, magáncég működtette tehervonat nem volt ennyire szerencsés, hat vagonja siklott ki valahol az ország délnyugati csücskében, Oravicabánya és Zsidovin között. A balesetben senki sem sérült meg, jegyzi meg a CFR közleménye. A szerelvény gabonát szállított Temesvárra.
 
Évente 320 km-nyi vasútvonal válik kvázi használhatatlanná, és csak évi 16 km-nyi felújítására van pénz, jelölte meg a mai balesetek általános okát Lucian Şova miniszter közleménye. A miniszter szerint viszont az alulfinanszírozottság ellenére a vasúti alkalmazottak tehetnének többet is.

Hirdetés