Három év letöltendőt kapott jogerősen Olosz Gergely, az RMDSZ volt szenátora

A Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék helybenhagyta a bukaresti táblabíróság 2016-ban hozott döntését.
Hirdetés

Jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék Olosz Gergelyt, az RMDSZ volt szenátorát, akit többrendbeli befolyással való üzérkedés vádjában találtak vétkesnek – közölte a G4media.ro hírportál.

A volt politikus ellen 384 ezer euró és 400 ezer lej értékű vagyonelkobzást is elrendelt a Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék, megerősítve a bukaresti táblabíróság két évvel ezelőtti, alapfokú ítéletét.

A vádirat szerint 2010-ben az akkor parlamenti képviselő Oloszt négy vállalkozó lefizette, hogy előnyös szerződésekhez juttassa cégeiket, kihasználva azt, hogy a politikus korábban az energiaár-szabályozó hatóság elnöki tisztségét töltötte be. Az ügyészek szerint Olosz Gergely összesen félmillió eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült különböző formában.

Ugyanebben a korrupciós ügyben 2013-ban a bukaresti törvényszék hét év letöltendő szabadságvesztésre ítélte alapfokon a háromszéki politikust, de még ugyanebben az évben a fellebbezések nyomán érvénytelenítette döntését. A per később újrakezdődött. 

Hirdetés