Az ötödik nagy-britanniai reptérrel is összekapcsolta Kolozsvárt a Wizz Air

Budapestre vagy Bukarestre továbbra sem repülhetünk a légitársasággal, ellenben van két új angliai úticél.
Hirdetés

Rövid időn belül két újabb Kolozsvárról induló  angliai repülőjáratot is bejelentett a Wizz Air.  Európa egyik leggyorsabban növekvő – egyben Románia legnagyobb légi utasforgalmát lebonyolító – légitársasága ezzel ötre emelte a Kolozsvárt és Nagy-Britanniát összekötő járatainak számát: Doncaster, Liverpool és London (Luton) után immár Birminghambe és a londoni Gatwick reptérre is repülhetünk Kolozsvárról. Az új járatok március 31-től napi rendszerességgel indulnak, és máris lehet jegyet foglalni 109 lejért.

Ezzel tényleg nem lehet okuk panaszra a Nagy-Britanniában dolgozó romániai vendégmunkásoknak, hiszen könnyebb és olcsóbb eljutni Kolozsvárról Londonba, mint például Budapestre vagy Bukarestre. A Wizz Air ugyanis idén szeptemberben visszaköltöztette Marosvásárhelyre az ideiglenesen Kolozsvárról induló budapesti járatát, október vége óta pedig a Kolozsvár–Bukarest járatát is szünetelteti.

Pár hónapja érdeklődtünk, hogy van-e esély arra, hogy bevezessenek egy állandó járatot Kolozsvár és Budapest között, tekintettel arra, hogy egyetlen más légitársaság sem kínál közvetlen járatot a két város között, választ azonban azóta sem kaptunk.

Hirdetés