A pofátlanság csimborasszója: forgalmistát játszik, bírságokat osztogat a helyi rendőrség

Téli gumikat ellenőriznek a kolozsvári sárga kabátosok, persze törvénytelenül.
Hirdetés
Nehéz lenne kitalálni, mi a fenét reggelizhettek szerdán a kolozsvári polgármesteri hivatalnak alárendelt helyi rendőrség alkalmazottai, hogy hatáskörüket túllépve elkezdték megállítgatni a gépkocsikat a nagy kincses forgalomban, hogy ellenőrizzék, a tulajdonosok felszerelték-e már a téli gumikat.
 
Mindezt a Ziar de Cluj egyik olvasója jelezte a portálnak, aki szemtanúja volt annak, hogy a helyi rendőrök bírságokat is osztogattak a téli gumik hiánya miatt, természetesen törvénytelenül. Arról nem is beszélve, hogy a vonatkozó előírások szerint ezeket akkor kell felszerelni, amikor a közutakat hó, jég vagy jégbevonat, jégkéreg borítja. Ennek egyelőre híre sincs a városban.
 
A közlekedési rendőrség egyébként a portál kérdésére megerősítette: a helyi rendőrség nem kapott és nem is kaphat ilyen jellegű megbízást tőlük, szó sincs arról, hogy átruházták volna ezt a feladatkört. A helyi rendőrség (nyilván) nem reagált a megkeresésre.
 
A legfelsőbb bíróság tavaly meghozott ítéletében egyértelművé tette: a polgármesteri hivatalnak alárendelt helyi rendőrség nem szabhat ki közúti bírságot és nem kérheti el a sofőröktől a személygépkocsi adatait. 
 

Hirdetés