Újabb brutális jelenettel sokkol a nagyváradi horroriskola

Most a diákok verik egymást agyba-főbe.
Hirdetés

Egy hónapon belül a második vizsgálat indult a nagyváradi műszaki líceumban, miután hétvégén diáktársai szinte halálra vertek egy tinédzsert. Összességében ez már a harmadik hatósági vizsgálódás a tanintézetben, az első októberben indult, miután egy 17 éves diák arra kényszerítette az egyik mentálisan sérült gyermeket, hogy orálisan elégítsen ki egy másikat.

November elején szintén erőszak miatt került be a hírekbe az iskola. Vlad Vlad Alexandrescu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora a szülőkre hivatkozva hívta fel a figyelmet, hogy az iskola bentlakásában a csendőrök gumibottal és elektromos sokkolóval regulázzák a gyerekeket.

Az ügyben az ügyészség, a tanfelügyelőség és a megyei szociális igazgatóság is vizsgálatot indított, az iskola vezetőségét lemondatták. Most újabb tanfelügyelőségi ellenőrzés kezdődik, miután szombat este olyan videó került fel a Facebookra, melyben több diák kegyetlenül ütlegel egy másikat a tanintézet folyosóján.

A brutális verekedést karba tett kézzel néző, azon szórakozó többi fiú csak akkor lép közbe, amikor támadói fojtogatni kezdik a földön heverő áldozatot. „Te, megölöd!” – hangzik a felkiáltás. Bár az ügyben senki sem tett feljelentést, a sajtóban megjelent felvétel alapján a rendőrség és a tanfelügyelőség is kivizsgálja a történteket.

A brutális verekedésről nyilvánosságra került videó ITT nézhető meg, csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Hirdetés