Kegyetlen bánásmód
Timi
2018. november 7. szerda, 17:09
Mindenki tagadja a vádakat, de orvosszakértői vizsgálat igazolja a bántalmazást. Az iskola egy másik botrányba is érintett: nemrég orális szexre kényszerítettek egy diákot az intézmény udvarán.

Vlad Alexandrescu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora kedd este a Facebookon tárta a nyilvánosság elé a nagyváradi George Bariţiu műszaki líceum bentlakásában alkalmazott kegyetlen bánásmódot, melynek elszenvedői mentálisan sérült gyerekek. Bejegyzésében Alexandrescu, a szülők elmondásaira hivatkozik, és azt írja, hogy a csendőrök gumibottal és elektromos sokkolóval regulázzák a gyerekeket.

A szenátorhoz levélben fordultak a szülők, akik egy igazságügyi orvosszakértői vizsgálat eredményét és fotókat is csatoltak az értesítéshez. A törvényszéki orvosok megállapították, hogy az iskolába járó autista gyermeket egy tompa tárggyal verték, testén elektromos sokkoló nyomát is felfedezték. A szülők szerint hasonlóan brutális bánásmódban részesülnek a többi gyerekek is.

Alexandrescu panaszt tett a Bihar megyei ügyészségeken, értesítette a gyerekek jogainak védelmében létrehozott Gyermek Ügyvédjét és az országos gyermekvédelmi hatóságokat.

A Bihar megyei tanfelügyelőség és a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság is vizsgálatot indított az ügyben. A csendőrség határozottan cáfolja, hogy bármi köze lenne az iskolához, a törvény sem teszi lehetővé, hogy a csendőrség a védelmi minisztérium alá tartozó intézményeken kívül máshol teljesítsen őrző-védő szolgálatot, írja az Adevărul.

Az iskola működtetője, a Bihar Megyei Tanács közölte, az önkormányzat által létrehozott őrző-védő cég strázsálja az intézetet. Azt állítják, nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy a cég alkalmazottai bántalmazták volna a gyerekeket, felszerelésükhöz nem is tartozik elektromos sokkoló.

Ugyanez az iskola érintett egy másik botrányban is: egy 17 éves diák pár hete arra kényszerítette az egyik mentálisan sérült gyermeket, hogy orálisan elégítse ki egyik társát. Az aktusra az intémény udvarán került sor. A fiatal ellen eljárás indult, jelenleg előzetes letartóztatását tölti.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28796

Beérkezett trackbackek

Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.