Kegyetlen bánásmód
MTímea
2018. november 7. szerda, 17:09
Mindenki tagadja a vádakat, de orvosszakértői vizsgálat igazolja a bántalmazást. Az iskola egy másik botrányba is érintett: nemrég orális szexre kényszerítettek egy diákot az intézmény udvarán.

Vlad Alexandrescu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora kedd este a Facebookon tárta a nyilvánosság elé a nagyváradi George Bariţiu műszaki líceum bentlakásában alkalmazott kegyetlen bánásmódot, melynek elszenvedői mentálisan sérült gyerekek. Bejegyzésében Alexandrescu, a szülők elmondásaira hivatkozik, és azt írja, hogy a csendőrök gumibottal és elektromos sokkolóval regulázzák a gyerekeket.

A szenátorhoz levélben fordultak a szülők, akik egy igazságügyi orvosszakértői vizsgálat eredményét és fotókat is csatoltak az értesítéshez. A törvényszéki orvosok megállapították, hogy az iskolába járó autista gyermeket egy tompa tárggyal verték, testén elektromos sokkoló nyomát is felfedezték. A szülők szerint hasonlóan brutális bánásmódban részesülnek a többi gyerekek is.

Alexandrescu panaszt tett a Bihar megyei ügyészségeken, értesítette a gyerekek jogainak védelmében létrehozott Gyermek Ügyvédjét és az országos gyermekvédelmi hatóságokat.

A Bihar megyei tanfelügyelőség és a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság is vizsgálatot indított az ügyben. A csendőrség határozottan cáfolja, hogy bármi köze lenne az iskolához, a törvény sem teszi lehetővé, hogy a csendőrség a védelmi minisztérium alá tartozó intézményeken kívül máshol teljesítsen őrző-védő szolgálatot, írja az Adevărul.

Az iskola működtetője, a Bihar Megyei Tanács közölte, az önkormányzat által létrehozott őrző-védő cég strázsálja az intézetet. Azt állítják, nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy a cég alkalmazottai bántalmazták volna a gyerekeket, felszerelésükhöz nem is tartozik elektromos sokkoló.

Ugyanez az iskola érintett egy másik botrányban is: egy 17 éves diák pár hete arra kényszerítette az egyik mentálisan sérült gyermeket, hogy orálisan elégítse ki egyik társát. Az aktusra az intémény udvarán került sor. A fiatal ellen eljárás indult, jelenleg előzetes letartóztatását tölti.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28796

Beérkezett trackbackek

Hiába támadta meg Csíkszentmárton a telekkönyvezési kérvényt.
Nem vicc, Suceava megyében megtörtént.
Hogyan nevel a romániai ásatag közoktatási rendszer kis feladatmegoldó automatákat? Figyelem, a mi gyermekeink is köztük vannak.
Több helyen lehet majd hivatalosan használni a magyar nyelvet.
Beszámolóik alapján, aligha érezhették magukat az Orient Expresszen az utasok, miközben harminc órán át keringőztette őket a CFR Románia kies tájain.
A NATO-csapatok békésen sertepertéltek a kukoricásban. Mert eltévedtek. Bezzeg az oroszok nem hibázták volna el a koordinátákat. Vigyázat, pamfletveszély!
Újabb dosszié rekedt a bukaresti kormányfiókokban.
Íme, Kolozsvár történelmi központjának makettje, ahogy azt Móric…, izé, Gigiék a Rotary Klubban elképzelték.
Olyan eddig nem volt, hogy a PSD-ALDE ellenzéki jelöltet szavazzon meg, ha van neki sajátja is: az EP-ből kiesett Renate Weber.
Hét éve jutott utoljára eszébe, de akkor nem jutottak közös nevezőre a felek.
Hallgassa meg nálunk az ígéretes kolozsvári együttes slágergyanús bemutatkozását!
És ez nem vicc: egy jobb repülőgéppel akár 10 óra alatt körbeutazható a bolygó, míg a Temesvár és Mangalia közötti vonatozás jelenleg 30 órába telik.
Így néz ki egy Romániára vonatkozó általános reformvízió. Döntsék el Önök, működhet-e ebben az országban.
Házat, hidat, utat tett tönkre a hirtelen lezúdult eső.