Nem tud angolul, így megmenekült a brit börtöntől a román zaklató

Huszonnégy nő vádolja molesztálással.
Hirdetés

Meglepő indokkal mentett fel a börtön alól egy román férfit a brit bíróság: Constantin Bărbuţu azért lehet szabadlábon, mert nem tud angolul. A 22 éves román férfi mosogatóként dolgozott a szigetországban, és azzal vált híressé/hírhedté, hogy nőket zaklatott.

A dél-angliai Brightonban élő férfi kileste az esténként egyedül sétáló, futó nőket, és fogdosni, csipkedni kezdte a feneküket. A román férfit a brit sajtó és rendőrség csak „a fenékcsipkedőként” emlegette. 2016 szeptembere és 2017 februárja között 24 nő tett feljelentést ellene molesztálás miatt, 11 esetben elismerte bűnösségét.

Ennek ellenére a bíró úgy döntött, nem ülteti rácsok mögé, amiatt az egyszerű ok miatt, hogy az elítélt nem ismeri az angol nyelvet, ráadásul pszichikai problémái is vannak. Holott az ítélet egy esetben 12 hónap börtönt, míg a tíz másik zaklatási ügyben egyenként 9 hónap fogdát ír elő számára.

A nagylelkű bíró kétéves kegyelmi időszakot adott a román férfinak: ez idő alatt 40 napos pszichoszociális tréningen kell részt vennie. Nyelvtanfolyamról nem szól a fáma.

Hirdetés