Európa legszebb adventi vásáraival versenyez a kolozsvári

A szavazatokon is múlik, hogy le tudja-e győzni a tavaly első helyen végzett zágrábi vásárt.
Hirdetés

A romániai városokat már lekörözte azzal Kolozsvár, hogy az országból egyedüliként választották be Európa húsz legszebb adventi vására közé. Ahhoz azonban, hogy megnyerje az európai versenyt, olyan városokat kell legyőzzön, mint Bécs, Budapest, Bázel, Prága, Brüsszel vagy a tavaly első helyen végzett Zágráb – a német városok mesékbe illő vásáróiról nem is szólva. A mezőny tehát elég erős.

Az European Best Destinations (Európa legjobb úticéljai) nevű brüsszeli portál, mely az öreg kontinens idegenforgalmi célpontjait népszerűsíti, idén is egy húszas toplistát állított össze a legszebb karácsonyi/adventi vásárokat szervező városokból. Először válogatták be kolozsvári vásárt, amelyről azt írják, hogy az egész család számára ünnepet teremt.

A lista készítői szerint azért érdemes meglátogatni Kolozsvárt, mert a romániai kulturális, egyetemi és vállalkozói élet egyik legfontosabb központja. Itt található az ország legnagyobb egyeteme (a hallgatok száma szerint), ugyanakkor 2015-ben Európa Ifjúsági Fővárosa is volt. Megemlítik még, hogy egyforma távolságra található Bukaresttől, Budapesttől és Belgrádtól.

Hirdetés

Az elmúlt három évben szoros volt a verseny, de a szavazatok alapján mindháromszor Zágráb került ki győztesként.

A szavazatainkon is múlik, hogy Kolozsvárnak sikerül-e átvenni az Európa legszebb adventi vására címet. Szavazni december 10-ig lehet, az alábbi linken. Hajrá Kolozsvár! 

Hirdetés