Díjaztak bennünket!

Köszönjük a Kincses Kolozsvár Egyesületnek.
Hirdetés

Váratlan meglepetés ért minket (alig két hete tudjuk): a Magyar Napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület úgy gondolta, portálunk jelentősen hozzájárult a kolozsvári magyar közösségi és kulturális élet fellendítéséhez. Legalábbis ez állt abban a levélben, amelyben meghívtak minket a Kincses Kolozsvárért-díj átadó ünnepségére a sétatéri Kaszinóba.

Olyannyira meghatódtunk, hogy testületileg részt vettünk a szerda esti gálán, amelynek fényét és a mi hangulatunkat az Esszencia zenekar is emelte. A többi hangulatfokozó tényezőt az olvasó fantáziájára bízzuk. Köszönjük! A Kolozsvári Magyar Napok nekünk is a szívünk csücske, ígérjük, jövőre is megírjuk, ha tovább drágul a lángos.

Az idei díjkiosztó gálaesten Székely Zsuzsa, Székely Tibor és Flóriska Attila vállalkozó, valamint Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok magyarországi biztosa részesült elismerésben. Az egyesület Asztalos Lajos helytörténészt posztumusz tüntette ki.

Fall Sándor főszerkesztő átveszi a díjat. | Fotó: Erdély László

 

A Főtér laudációját Szabó Lilla, a Kincses Kolozsvár Egyesület ügyvezető igazgatója olvasta fel. Íme:

A Főtér.ro laudációja
Jólértesültség, megbízhatóság és szavahihetőség, egyéni, semmivel össze nem téveszthető stílus, szakmai felkészültség, különböző vélemények találkozásának – és ha kell, ütközésének – fóruma, miközben valódi közösség teremtődik, meghaladva a hírszolgáltatás mókuskerekét. Ez az, amit – ideális esetben – elvárunk egy internetes hírportáltól, kolozsváriakként és erdélyiekként pedig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen – néhány lelkes szakembernek köszönhetően – elmondhatjuk magunkról: van ilyen hírportálunk a Főtér.ro-nak köszönhetően.
Ez a portál úgy ízig-vérig kolozsvári, hogy közben teljes erdélyi és romániai közösségünk ügyes-bajos dolgaira is odafigyel. Úgy formálnak véleményt, hogy közben kíváncsiak olvasóik véleményére is. Úgy mernek bátran és lényegre törően tematizálni, hogy közben körültekintők és szakmailag megkérdőjelezhetetlenek. Nagy ajándék ez egy álhírekkel és híresztelésekkel teli világban.
A Főtér.ro létrejöttét és fejlődését közelről figyelhettük és figyeljük. Az idők során olyan fórumává vált az erdélyi magyar online térnek, amelyen megférnek egymás mellett a komolyabb lélegzetvételű véleményanyagok és a könnyedebb stílusú, szórakoztató, ám humorukban is ízléses írások, videók és képes anyagok. Fiatalos, modern és lendületes, mégsem komolytalan és közvetlenkedő – vagyis: a közös erdélyi sorsunkról folyó diskurzus egyik fő tere.
Kedves újságírók! Köszönjük a munkátokat, s hogy évről-évre kiálltok általatok fontosnak tartott ügyek mellett. Köszönjük, hogy figyeltek a civilek kezdeményezéseire, és hírt is adtok róluk. Köszönjük, hogy mertek kérdezni, véleményt mondani, és mertetek egy nagyot álmodni akkor, amikor belevágtatok a Főtér.ro megalkotásába.
További sikereket, munkátokhoz pedig kitartást kívánunk, s kérjük, a folytatásra szóló biztatásként is tekintsetek a Kincses Kolozsvárért-díjra! Köszönjük, hogy vagytok!

 

Hirdetés

És mutatjuk a díjat is:

 

Hirdetés