Nem díjazta a prefektus, hogy gyászszalagot kötöttek a román zászlóra Nagybaconban

Sebastian Cucu természetesen nagyon félreértett valamit.
Hirdetés

Megbírságolta a nagybaconi polgármesteri hivatalt Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa, miután megtudta, a községházán lobogó román zászlóra fekete gyászszalagot kötöttek – írja az Agerpres. A kormánymegbízott elmondta, nem hivatalos forrásból arról értesült, hogy elhunyt egy városházi alkalmazott, amiért részvétét fejezi ki, de ilyet akkor sem engedhet meg senkinek, hiszen „sehol nincs a törvényben utalás arra, hogy gyászszalagot lehetne kötni a nemzet lobogójára”.

Azt is hozzátette, azzal nem lenne semmi baja, ha a hagyomány szerint ilyen esetekben fekete zászlót tűznének ki a román lobogó mellé. Ez egyébként épp nem igaz, pár hónappal ezelőtt legalábbis Cucu még nem így gondolta egy sepsiszentgyörgyi eset kapcsán, melyről itt írtunk.

Simon András, Nagybacon polgármestere a hírügynökség kérdésére tisztázta, elhunyt a községháza főkönyvelője, aki 30 évig dolgozott a román állam tisztviselőjeként, az ő tiszteletére kötöttek gyászszalagot a román zászlóra. „Nem is én tettem ki, hanem a takarítónő (…) Nem vezérelt rossz szándék, távol áll ez tőlünk” – mondta az elöljáró.  

Hirdetés