Felmondta a szolgálatot a hó súlya alatt a csíkszeredai sátortetős műjégpálya

Emberi mulasztás áll a háttérben.
Hirdetés

Besüppedt és több helyen be is szakadt hétfőn a nagy mennyiségű hó alatt a csíkszeredai Molnár Lajos műjégpálya sátorteteje, írta a Székelyhon. Burista Csilla, a jégpályát működtető csíkszeredai önkormányzat illetékese a hírportálnak elmondta, 11 órakor észlelték a bajt.

A sátortető nem tudta megtartani a rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű havat, a súly alatt fokozatosan besüppedt és több helyen be is szakadt. Emberi sérülés nem történt, ugyanis abban az időszakban nem tartózkodott senki a pályán. Az eset miatt a hétfői jégkorongedzést halasztani kellett.

Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője szerint emberi mulasztás is történt, ugyanis eddig nagyobb havazásokat is kibírt a sátortető. Ehhez azonban be kellett volna fűteni a pályát, hogy elolvadjon és ne álljon meg rajta a nagy mennyiségű hó. Az elszakadt ponyvát hétfőn megfoltozták és ma a havat is lelapátolták róla. A sátortetőt levegő befújásával állítják helyre, a műjégpályát remélhetőleg már hétvégén használni lehet.

További képek a Székelyhonon.
 

Hirdetés