Dragnea észveszejtő előadással reagált a Rise Project lebuktató-bőröndjére

Rögtön két bőröndöt is az őt törvénytelenségek elkövetésével vádoló körök képébe vágott. Jelképesen, persze.
Hirdetés

Meg kell adni, Liviu Dragnea és a Szociáldemokrata Párt (PSD) meglehetősen pihent agyú kreatív csapattal rendelkezik, elképesztő performansszal reagált ugyanis a Rise Project oknyomozó portál bejelentésére, miszerint egy Teleorman megyei polgár csak úgy megtalált a földjén egy bőröndöt, amelyben a Dragneát is érintő, korrupciós ügyekbe keveredett útépítő cég, a Tel Drum dokumentumai lapultak.

A kormány fő erejét adó párt elnöke két bőrönddel érkezett meg hétfőn délben a parlamentbe, amelyek tartalmát készségesen be is mutatta az újságíróknak.

Az első tele volt friss fánkkal – ez egy román szójáték, a román nyelvben ugyanis a fánkot jelentő gogoașă szót hazugság értelemben is használják.

Kijelentette: minden, amit a Rise Project állít róla, hazugság, semmi köze a Tel Drumhoz, és fogalma sincs, mi lehet a bőröndben, illetve hogy került a portálhoz.

A másik bőrönd tartalmával – amelyet, kifigurázandó a Rise Project állítását, úgy jellemzett: az udvara végében találta meg mint rendes teleormani polgár – Klaus Iohannis államfőnek mutatott be szimbolikusan.

Abban ugyanis olyan ügyek jelképes dossziéi lapultak, amelyekben Iohannist gyanúsították meg törvénytelenségek elkövetésével, de „nem jutottak el a korrupcióellenes ügyészséghez”.

Ilyen az egyik, az államfő által megszerzett nagyszebeni ingatlan, a „Raiffeisen-épület” ügye, a Német Demokrata Fórumnak visszaadott, korábban a náci Deutsche Volksgruppe által birtokolt vagyon, olyan ügyészek előléptetése, akik vádemelés nélkül ejtették az államfő ügyeit, lakbérből származó jövedelemmel kapcsolatos hamis vagyonbevallás, a német fórum öregotthonának bérbe adása, valamint nyomásgyakorlás egy alkotmánybíróra. Emellett néhány adathordozó USB-stick is volt a bőröndben.

Hirdetés

Dragnea mindezek bemutatását követően diadalmasan bemasírozott az ülésterembe, ahol a PSD országos végrehajtó testületének ülése kezdődött el, amelyen várhatóan eldől, hogyan számolnak le a pártvezetés ellen lázadozó alelnökökkel.

Ilyen, rendkívül fontos, életbe vágó ügyekkel foglalatoskodnak mostanában Románia legfőbb vezetői.

De legalább néha egészen szórakoztató.

Hirdetés