Az ingyenélőkre panaszkodik, de volt sógornője zsíros állást kap a minisztériumánál

„Sajnos ez Románia, ez az ország, amelyikben élünk”, mondja a képmutatásból jelesre vizsgázott pénzügyminiszter.
Hirdetés

Miközben Eugen Teodorovici pénzügyminiszter hetek óta arról papol, hogy túlterhelt és gyenge hatásfokú a román közigazgatási rendszer, és leépítésekre lenne szüksége a minisztériumokban és az alárendelt intézményekben, kiderül: nemrég volt sógornője kapott jól fizető állást a tárcánál. Ráadásul versenytárgyalás nélkül, kinevezés útján került a tárca alá tartozó ECOVIN aligazgatói posztjára.

A pénzügyminiszter éppen pénteken panaszkodott az újságíróknak arról, hogy milyen nehéz a közigazgatási reformot átvinni, mert a rendszer tele van populistákkal és semmihez sem értőkkel. „Sajnos ez Románia, ez az ország, amelyikben élünk”, jegyezte meg. Korábban pedig arról nyilatkozott, hogy a rendszerváltás óta eltelt időben egyre csak nőtt a köztisztviselők száma, és eljött az ideje annak, hogy ezt a folyamatot megállítsák, sőt visszájára fordítsák. Magyarán: embereket rúgjanak ki.

Amikor szembesítették, hogy volt sógornője kinevezésével éppen az ellenkezője történik annak, amit előrevetített, úgy tett, mint aki nem érti a kérdést. Na, erre mondják azt: ez Románia.

Hirdetés