Nem meglepő: a buszsofőr ellen vizsgálódnak a halálos Hunyad megyei baleset miatt

Várható volt.
Hirdetés

A Hunyad megyében hétfőn hajnalban felborult autóbusz sofőrje tehető felelőssé a tragédiáért a hatóságok szerint: gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás ellene. Mint megírtuk, a balesetben egy személy életét vesztette, 32-en megsérültek.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Bogdan Niţu szerint a Tataresd és Gothátya települések közötti főúton felborult busz sofőrje egy 47 éves, Râmnicu Vâlcea-i férfi. 

A baleset 32 sérültjének állapota stabil, őket továbbra is a dévai, a vajdahunyadi, a szászvárosi és a marosillyei kórházakban kezelik. A busz többi 37 utasát, akik épségben megúszták a balesetet, egy marosillyei motel fogadta be. 

Hirdetés

Az első vizsgálatok szerint a sofőr fáradtan vezetett, ez idézte elő a balesetet. Nem igazította a busz sebességét az útviszonyokhoz, egy bal kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett, így az felborult. A rendőrök ellenőrizni fogják, hogy a sofőrök betartották-e a vezetési és pihenőidőket – tette hozzá a szóvivő.

A felborult autóbuszban összesen 72-en utaztak, köztük két sofőr. Az utasok többsége munkás, akik Spanyolországból tartottak hazafelé, Râmnicu Vâlceára.

Hirdetés