Mivel keverte egy árus a palacsintatésztát a nagybányai Gesztenye Fesztiválon? (VIDEÓval)

Nem fogják elhinni. Fúrógéppel. Amelyre festékkeverő lapátot applikált.
Hirdetés

A múlt héten zajlott Nagybányán a bájos elnevezéső Gesztenye Fesztivál. Volt ott művészet, zene, szórakozás, no meg gasztronómia, ahogy az már fesztiválokon lenni szokott. A finom falatokat kínáló árusok mindent megtettek, hogy a nagyérdemű jóllakjon.

Olyan leleményes árus is akadt, aki – valószínűleg a nagy kereslet okán – úgy döntött, picit felpörgeti a palacsintakészítés ritmusát. A hagyományos eljárás helyett kapta megát, fúrógépet ragadott, belehelyezett egy közönséges festékkeverő lapátot, és azzal keverte a palacsintatésztát. A módszer valóban hatásos, amint az a mellékelt videofelvételen is látható.

 

 

Hirdetés

Egy éber polgár lefilmezte a jelenetet, amely felkerült a Youtube-ra, virálissá vált, és végül a fogyasztóvédelem is megnézte. És ha megnézte, el is járt az ügyben. A szokásos adminisztratív bikkfanyelven elmagyarázta a bűnösnek, hogy az általa bevetett tésztakeverő módszer kétségtelenül találékony, és valószínűleg hatékony is, viszont mindenféle vonatkozó szabálynak ellentmond. Röviden, az eljárás veszélyezteti a fogyasztók biztonságát, egészségét, sőt, az életét is.

A leleményes árus 30 000 lejes pénzbírságot kapott találmányáért, afféle jutalomként. És rövid ideig bezárták a mozgóboltját. Amíg elrakta a fúrógépet, és visszatért a hagyományos palacsintakeverő módszerhez.

Hirdetés