Megdöbbentő felvételek keltették fel a Nép Ügyvédjének aggodalmát a zombidrogok miatt (VIDEÓval)

A félelmetes hatású kábítószer eredetéről keveset lehet tudni.
Hirdetés

Hivatalból indít eljárást a Nép Ügyvédje, miután a sajtóban egyre több hír jelenik meg arról, hogy Romániában is terjed egy új típusú, életveszélyes dizájnerdrog, főleg a fiatalok körében, ami a fogyasztót öntudatlan zombivá változtatja. Az ombudsman közleménye emlékeztet, hogy a Turdanews.ro portál több olyan Aranyosgyéresen és Tordán készült felvételt is bemutatott, melyeken bedrogozott fiatalok láthatók, ezért az alkotmány 49. cikkelyének megsértése kapcsán indított eljárást, amely a gyermekek és kiskorúak védelmére vonatkozik. A Youtube-on egyébként két olyan Aranyosgyéresen készült videó is megtekinthető, melyen majdnem élettelennek tűnő, görcsös pózba meredt fiatalok láthatók. 

Legtöbbjüket az utcán vagy a parkokban heverve találják meg és a sürgősségen végzik.

Hirdetés

Hasonló felvételek egyébként több városban is készültek korábban. A rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya már vizsgálatot indított, hogy kiderítse, hogyan került a romániai drogfogyasztók piacára a járványként terjedő zombidrog.

Az Edupedu.ro oktatásügyi portálnak nyilatkozó Cristian Dănileț jogász arra hívta fel a szülők figyelmét, hogy a középiskolások és az egyetemisták már könnyűszerrel hozzájuthatnak ezekhez az új típusú kábítószerekhez az internet sötét oldalán, a gyakorlatilag kizárólag bűnözők számára értékes dark weben. Dealerre sincs szükség, hiszen a megrendelt terméket házhoz is szállítják a futárszolgálatok, mivel senki nem ellenőrzi a külföldről érkező, postán feladott csomagokat. A Főtér egyébként nemrég közölt egy tanulságos interjút a témában egy korábban kábítószerfüggő pszichológussal, Kalóz Jánossal, ezt itt olvashatják el. 

Hirdetés