Úgy tűnik, a szamurájkard mellett a gázspray is az iskolai tanszerek közé tartozik

Legalábbis a jobb helyeken. Ezúttal például Szebenben.
Hirdetés

Láthatták, hogy egy magára valamit is adó Olt megyei diák nem indul iskolába szamurájkard nélkül. Na ja, hiszen köztudott, hogy a legjobb védekezés a támadás. Még akkor is, ha a támadó egy eléggé agresszíven nem mozduló osztálytermi tábla.

Úgy tűnik, az élet egyetlen nagy háborús zóna, az iskola egy dzsungel, vagy legalábbis egy kárpáti őserdő, ahol bármelyik ajtófélfa mögül előugorhat egy medve. Legalábbis ezt gondolhatta az a szebeni diák, aki gázspray-jel felfegyverkezve vágott neki az óráknak a szebeni élelmiszeripari líceumban.

És valószínűleg le is csapott az illetőre a veszedelem, ugyanis az történt, hogy bevetette az önvédelmi fegyvert. Az osztály jelenlétében. Sajnos, a dolog innen egyáltalán nem vicces. Több rohammentő osztagnak kellett a helyszínre sietnie, hogy sürgősségi ellátásban részesítse a 14–15 éves diákokat. Összesen 21 (huszonegy!) diák részesült sürgősségi ellátásban, a légutakat erősen irritáló hatóanyag miatt. Hat diákot kórházba kellett szállítani, további vizsgálatok céljából.

A maga részéről a rendőrség is vizsgálatot indított az ügyben. A magunk részéről pedig azt tennénk hozzá, hogy az illetékesek esetleg több időt, energiát szánhatnának a megelőzésre, mert ha nem, akkor megtörténhet, hogy hamarosan sok-sok kis Rambo lopakodik majd az iskolák veszedelmes dzsungeleiben.

Hirdetés