Temesvár a levegőben is lekörözi Kolozsvárt

Miközben a kincses városban csökken a repülőjáratok száma, a Bánságban szárnyal a légi közlekedés.
Hirdetés

Már nem csak Marosvásárhelyre irigykedhetnek a kincses város lakói, hanem Temesvárra is. Előbbire a budapesti, utóbbira a bukaresti járatok miatt. Ugyanis miközben a kolozsvári reptérről mind a magyar, mind a román fővárosba csökkentették a járatok számát, a Bánságban növelik ezeket.

Októbertől két légitársaság is indít újabb járatokat a Temesvár–Bukarest útvonalon: a Ryanair heti négy oda-vissza járatot, míg a Tarom két újabb járatot működtet majd a két város között az október 28-ától érvényes téli menetrend szerint. Így heti 44 repülőjárat köti majd össze a két várost, ami romániai szinten nagyon sok.

A temesvári Traian Vuia nemzetközi repülőtér közölte: a Ryanair az eddigi 12-ről heti 16-ra növeli bukaresti járatai számát, hétfőn és pénteken napi három, míg kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton napi két repülőgép közlekedik menetrendszerűen a két úticél között. A Tarom hétfőn és szerdán indít újabb járatot, elérve így a heti 28-at.

Daniel Idolu, a reptér igazgatója szerint a fejlesztéseket az indokolja, hogy a temesvári utasok negyedének Bukarest az úticélja, ez a legkeresettebb desztináció. Az idei kicsivel több mint egymillió utasból közel 260 ezer a román fővárosba utazott, mondta. Ezt az olaszországi Bergamo, München és London követi a toplistán.

Ezzel szemben Kolozsvárról csökkent a bukaresti járatok száma, a Wizz Air légitársaság ugyanis október 26-ától szünetelteti a bukaresti járatát, így a téli időszakban a kincses város és a főváros között csak a Tarom és a Blue Air repülői közlekednek. A Wizz Air azzal indokolta a módosítást, hogy optimizálni szeretné romániai járatait. A magyar fapados cég nemrég budapesti járatát is megszüntette, szeptember 20-ától visszaköltöztette Marosvásárhelyre.

Hirdetés