Autómentes nap nem, de bringás felvonulás lesz. Kettő is

Mert épp múlóban az Európai Mobilitás Hete.
Hirdetés

Szeptember 22-én, az Európai Mobilitás Hetébe ékelt Európai Autómentes Napon tartja 132. havi felvonulását a kolozsvári Napoca Kerékpárturisztikai Klub. A bringás proteszt indoka még mindig a kolozsvári bringautak kevés, rövid és csapnivaló volta, most szombaton azonban arra is emlékeznek és emlékeztetnek, hogy 11 éve indították a havi felvonulások sorozatát.

Azt a klub közleményét jegyző Radu Mititean ügyvéd is sajnálja, hogy még mindig és közel azonos okok miatt választják a bringások a tiltakozásnak ezt a módját, követeléseiket azóta rég teljesíteni lehetett volna.

A szombat délelőtt 11-kor a Főtérről induló menet a Bocskai téren át, a Széchenyi tér mögött kanyarodik majd balra a Dónát negyedbe, és a Szamos-parton, illetve a Sétatéren át tér vissza a központba. Találkozás 10:45-től a Főtéren, a résztvevők másfél órás tekerésre számíthatnak.

Vasárnap délután öttől az EKE szervez egy rövidebb belvárosi tekerést A ló farkától Mátyás fejéig – Vivat Matthias címmel  a kolozsvári EKE teljesítménytúrái résztvevőinek és szervezőinek részvételével. Találkozás 16:45-kor a főtéri Mátyás-szobornál, a tervezett útvonal: Főtér – Deák Ferenc utca (B-dul Eroilor) – Bocskai tér (P-ţa Avram Iancu) – Kossuth Lajos u. (B-dul 21 Decembrie 1989) – Híd u. (str. Regele Ferdinand) – Malom u. (str. Gh. Bariţiu) – Bartha Miklós u. (str. Emil Isac) – Hegedűs Sándor u. (str. Gheorghe Şincai) – Jókai u. (str. Napoca) – Főtér.

Hirdetés

A felvonulás nagyjából félórát tart, gyerekbarát, és aki teheti, jöjjön teljesítménytúrás pólóban, kérik a szervezők. Ha a túrázók még nem dobták ki, akkor felköthetik valamelyik rajtlapjukat is a bringára.

Mindkét felvonulást bejelentették a városházán, a rendőrségen és a csendőrségen, de útlezárást, rendőri kíséretet a szervezők nem igényeltek. A közlekedési szabályok persze mindenkire vonatkoznak.

Hirdetés