A konstancai Adina Floreát javasolja az igazságügyi miniszter a DNA élére

Nincs vagyona, sokat dolgozik és soha nem volt férjnél. Ő lehet Kövesi utódja.
Hirdetés
Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtökön jelentette be, Adina Floreát, a konstancai a konstancai táblabírósági ügyészség helyettes vezetőjét javasolja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) élére. A tisztség – mint ismeretes – azt követően üresedett meg júliusban, hogy Klaus Iohannis államfőnek le kellett váltania egy alkotmánybírósági döntés miatt Laura Codruța Kövesit, aki hat évig vezette a DNA-t.
 
A procedúrának egyébként még nagyon nincs vége: a jogszabály szerint az igazságügyi miniszter javaslatát a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak (CSM) kell véleményeznie, majd az államfő elé kerül jóváhagyásra.
 
A DNA főügyészi tisztségére kétszer is pályázatot hirdettek, a második körben hat jelölt jelentkezett, közülük választotta ki a miniszter a konstancai Adina Floreát. A G4media.ro arra emlékeztetett, hogy Adina Florea akkor vált országosan ismertté, amikor 2010-ben bűnvádi eljárást indított Radu Mazăre volt konstancai polgármester ellen, miután az elöljáró náci egyenruhában jelent meg egy divatbemutatón. Florea volt kollégái szerint sokat dolgozik, nincs vagyona és soha nem volt férjnél – írja a hírportál. 

 

Hirdetés