Lebontatta az iskola kerítését a lánya esküvőjét egyengető polgármester

Mert az esküvői sátor nem fért be a helyszínre, az iskolaudvarba. Na kérem, így kell ezt csinálni.
Hirdetés

Valahol Vaslui megyében van egy község. A neve Pogana. Ennek a községnek van egy polgármestere. A neve Maricel Gâfu. És történetesen a Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben igazgatja Pogana ügyes-bajos dolgait.

Nos, ennek a Maricel Gâfunak van egy lánya. Aki a múlt szombaton kelt egybe szíve választottjával. És mit tesz ilyenkor egy örömapa? Igyekszik feledhetetlenné tenni a jeles pillanatot. És mit ad Isten, Gâfu úrnak sikerült. A polgármester kapta magát, és a helyi iskola udvarán szervezte meg az esküvőt. Igen ám, de a nagy eseményre 380 ember volt hivatalos. Ennek megfelelően nagy, nagyon nagy esküvői sátorra volt szükség. Csak hogy volt egy kis gond. Nevezetesen: az udvar kisebb volt, mint a sátor. Na de egy tettre kész, ötletdús polgármester előtt nincs akadály. Gâfu úr kiadta az ukázt: le kell bontani az iskola kerítését, és akkor szépen elfér a sátor. Így is történt.

Utólag persze a helybeliek kicsit felvonták a szemöldöküket a dolog kapcsán. A polgármester azonban vitézül védekezett. Azt mondta, hogy bizony létezik egy helyi tanácsi határozat, miszerint azokban a falvakban, ahol nincs művelődési ház, az iskolákat lehessen esküvői és egyéb helyszínként használni. Bérleti díj is van, 1000 kemény lej, ő pedig ezt korrektül lepengette. Másrészt, a maga részéről igen örvendetesnek tartja, hogy a falubeliek néhanap látnak egy-egy esküvőt, hagyományokkal, népviselettel, népzenével, szépen, ahogy kell. Ebben a mai hagyományvesztett világban, ugye. A lebontott iskolakerítésről nem beszélt a derék polgármester.

Az iskolaigazgató a maga részéről azt mondta, nem utasíthatta vissza a polgármester úr kérését, hiszen az iskolát a polgármesteri hivatal kezeli. Ráadásul, az iskolaudvart átadták a polgármesteri hivatalnak, hogy egy tornatermet építsenek oda.

Hirdetés

A Vaslui Megyei Tanfelügyelőség illetékesei vizsgálatot indítanak az ügyben, és egyúttal nemtetszésüket fejezték ki a tekintetben, hogy „nagyvilági” eseményekre kerülhet sor az oktatási intézményekben. A Vaslui Megyei Kormánymegbízotti Hivatal illetékesei a maguk részéről azt fogják kivizsgálni, mennyire törvényes a Gâfu úr által lobogtatott helyi tanácsi határozat.

Addig is, éljenek az ifjú házasok!

Hirdetés