Börtönbe került, mivel a Román Posta későn kézbesítette a fellebbezését

Mindig van lejjebb, ha a postáról van szó.
Hirdetés

A Román Posta évtizedek óta megbízhatatlanságáról, lassúságáról, szolgáltatásainak silány minőségéről híres, mégsem történik semmi, hogy a helyzet javuljon.

Csak hát a posta okozta bosszúságnak is vannak fokozatai, mivel nem mindegy, hogy az ember késve kap meg valamit, vagy éppenséggel másfél hétig börtönben csücsül a legelcseszettebb állami intézmény trehánysága miatt.

Egy Vaslui megyei férfival ugyanis ez történt:

tizenegy napig ült börtönben, mivel a posta nem kézbesítette időben fellebbezését,

amit az ügyében született alapfokú ítélet ellen nyújtott be. Az 51 férfi, akit Iaşi-ban ítélték 3 év és 7 hónap börtönbüntetésre nemi erőszakra tett kísérlet miatt júniusban, két héten belül fellebbezhetett az alapfokú ítélet ellen, amit meg is tett, a dokumentumokat négy nappal a határidő lejárta előtt postázta.

Csakhogy a Román Postának nem volt elég négy nap, hogy a Iaşi-tól száz kilométerre fekvő Bârladból elvigye a levelet a bíróságra, így amikor a fellebbezés három nappal a határidő lejárta és hat nappal a feladás után megérkezett a bíróságra, a férfi már harmadik napja börtönben ült, mivel az ítélet a fellebbezés hiányában jogerőre emelkedett.

Hirdetés

A férfinak ezután még egy beidézési procedúra és egyéb

bürokratikus lépések miatt kellett további egy hetet börtönben töltenie.

A Román Posta a vállát vonogatja, mivel ők a protokolljuk alapján hat nap alatt kézbesítenek normál küldeményt az ország területén. A pórul járt férfi azt állítja, ajánlott levélként adta postára a fellebbezését.

Hirdetés