Október 7-én szavazhatunk arról, hogy kikből is áll a család

Kőbe véshetik a hagyományos családmodellt az országos népszavazáson.
Hirdetés

Vége a hercehurcának, a Szociáldemokrata Párt (PSD) döntött: októberben megszervezi a család fogalmának módosításáról szóló népszavazást. A kormányzó párt parlamenti frakciói szombaton határoztak a család fogalmának módosítására vonatkozó referendum időpontjáról: a népszavazást október 7-én szerveznék meg, írta PSD-s forrásokra hivatkozva a Mediafax.

A hírügynökség szerint a vonatkozó törvénytervezetről szeptember 12-13-án szavazna a szenátus, és pár hétre rá, október 7-én az országos népszavazást is megtartanák a kérdésben, miután a képviselőház még májusban egyetértett a kezdeményezéssel.

A referendumot azután kell kiírni, hogy a Koalíció a családért nevű, az ortodox egyházhoz közel álló ernyőszervezet a szükséges félmilliónál jóval több, hárommillió aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy az alkotmányt módosítva változtassák meg a család fogalmának meghatározását.

Az új verzió szerint az alkotmányban „egy férfi és egy nő” önkéntes házasságaként határoznák meg a család fogalmát, a hatályos alaptörvényben szereplő „házastársak” kifejezés helyett. A kezdeményezés célja az azonos neműek házasságának ellehetetlenítése.

Hirdetés