Ismét emberre támadt a medve Hargita megyében

Az áldozatot kórházba kellett szállítani, a medvét várhatóan „ártalmatlanítják”.
Hirdetés

A jelek szerint mostanában nem telik el nap medvetámadásról szóló hír nélkül: Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke Facebook-odalán számolt be a legújabb medve-ember „meccsről”.

Mint írta, Kobátfalva Tarcsafalva felé eső részén a gyümölcsösben egy embert megtámadott a medve, az áldozatot a karján és a combján sebesítette meg az állat. A negyvenéves sérültet a székelyudvarhelyi kórház fertőző osztályán látták el, innen a csíkszeredai kórház fertőző osztályára szállítják megfigyelésre.

Borboly közölte, beszélt az áldozattal, a kórház és a Szalon Vadásztársulás képviselőjével, az illetékesek pedig azt mondták, nekifogtak a szükséges dokumentáció összeállításához a sérült okozó medve ártalmatlanítása érdekében.

Hirdetés

A sérült a faluhoz közel eső gyümölcsösből akarta hazahajtani a tehenét, amikor találkozott a medvével. A medve harapdálni kezdte, ő pedig rúgással védekezett, így sikerült megmenekülnie, majd vérző sebekkel szaladt el.

„Reméljük, hogy akárcsak a Csíkszeredában kószáló medve esetében, ez alkalommal is érvényesül az Európai Tanács a természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állatok és növények védelmére vonatkozó irányelve 16. cikke c) pontjának megfelelően a lakóövezetekbe tévedt példányokra vonatkozó előírás. Bízom benne, hogy az aktacsomó holnap reggel leadásra kerül a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél, és onnan kedvező véleményezéssel tovább is megy. Ez ügyben ma kértem Szép Róbertet, a Környezetvédelmi Őrség főfelügyelőjét, hogy kövesse az ügyet a mai csíkszeredai esethez hasonlóan” – írta Borboly.

Hirdetés