Nincsenek jó híreink a hétvégi időjárásról

Rossz időre és árvízre is figyelmeztetést adtak ki.
Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) rossz időre vonatkozó figyelmeztetése péntek délutántól (13 óra) vasárnap estig (22 óra) érvényes az ország teljes területén. Villámok kísérte felhőszakadás, tartós esőzés, erős szél, helyenként jégeső várható. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a húsz, néhol akár a harminc-negyven litert is négyzetméterenként.

Pénteken Erdélyben, a Partiumban, a Máramarosban, Moldvában és Munténiában egyaránt esőzés várható, főleg a hegyekben. Szombaton a központi és az északkeleti országrészben, vasárnap pedig délen, keleten és helyenként az ország központi térségeiben kell esős időjárásra számítani.

Elsőfokú riasztást adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet is: hét megyében várható megnövekedett vízszint. A szakemberek szerint péntek éjfélig a következő folyók vízgyűjtő medencéjében áll fenn az áradás veszélye: Feketeügy (Kovászna megye), Bodza (Brassó, Kovásznak, Prahova és Buzău megye) és Beszterce (Hargita, Suceava és Neamţ megye).

Hirdetés